2014. 09. 20.
Bréking!
Itt vagy most: Főoldal / Életmód / 7 tipp aknés bőrre
7 tipp aknés bőrre

7 tipp aknés bőrre

A pattanásos rémálomnak egyszer s mindenkorra vége! Ha pontosan tudod, milyen trükkökkel javíthatsz a helyzeten, nem kell többé takargatni az arcbőrödet.

Használj magas fedésű korrektort!

Egy nagy esemény előtt jelentek meg a csúnyaságok! Ez jellemző és bosszantó, de ne aggódj: számos olyan terméket vásárolhatsz a patikákban, illetve a drogériákban, amelyek még a legcsúnyább hegeket is láthatatlanná varázsolják, nemhogy néhány pattanást. A lényeg, hogy olyan terméket válassz, ami nem tömíti el a pórusaidat.

Keverd a korrektort!

Sokan nem boldogulnak a bolti palettával, mert az egyik szín túl sötét, a másik pedig túl világos számukra. Bátran keverj össze kettőt, de ne feledd: a szemed alatti karikákra rózsaszín, a vörös foltokra pedig zöldes árnyalat kell!

Jegeld!

A jég gyors enyhülést hoz a duzzadt pattanásra. Ám nem szabad túl sokáig a bőrödhöz nyomnod, mert a fagyási sérülések nem tartogatnak sok jót!

Ne nyomkodd!

Bár a nyomkodás gyors és ésszerű megoldásnak tűnhet az aknétól történő megszabadulásra, valójában fokozott fertőzésveszéllyel ad táptalajt a további gyulladásnak. Fordulj kozmetikushoz az otthoni manőverezés helyett!

Ne használj maszkot!

Nem arról beszélünk le, hogy általánosságban néha tegyél föl egyet, de aknés bőr esetén a gyorssegélynek szánt maszk után bőrpír léphet föl – és éppen az ellenkezőjét akarod elérni, nemde?

Kapd elő a ként!

A kéntartalmú arcápoló termékek visszaszorítják a gyulladást. A változás azonban nem azonnali, ráadásul mellékhatásként száradás és hámlás is felléphet.

Ne tegyél rá fogkrémet!

Elterjedt hiedelem, miszerint a fogkrém fluoridja enyhíti a problémát. A valóság ezzel szemben az, hogy a mentol vörösebbé teszi az amúgy is pirosló foltokat, ráadásul allergiás reakciót is okozhat.

(Szöveg: Vérbulvár, Fotó: docbig.com)

Érdekel?

BookDepository

Hozzászólások:

Scroll To Top